Gyula

2019.09.21. 10:33

Cukorbeteg fiatalok kaptak támogatást

Az új, gyulai gyermek- diabétesz-szakrendelő adott otthont a napokban a Diaboló Alapítvány a Cukorbeteg Gyermekekért tanévnyitójának.

P. G.

A szervezet első, még 2015-ben tartott jótékonysági rendezvényének kiemelt célkitűzése volt a felsőfokú tanulmányaikat kezdő vagy folytató cukorbeteg fiatalok anyagi támogatása. Idén Gyöngyösi Dóra, Varga Dzsenifer és Schneider Dávid vehette át a Diaboló-tarisznyát, benne 50 ezer forinttal, szerencsehozó pénzérmével és jókívánsággal. A program segítségével az elmúlt években mintegy tíz diabéteszes fiatal kezdhette meg az egyetemet.

A támogatóknak köszönhetően bevezették az alapítvány új segítségnyújtási formáját, a Diaboló Becsengetőt. Idén első alkalommal, húsz általános és középiskolás cukorbeteg gyermek iskolakezdése vált könnyebbé a program révén, ugyanis valamennyien 25-25 ezer forintos támogatásban részesültek.

Az alapítvány részéről dr. H. Nagy Katalin, Kosznáné dr. Pule Ilona és Lagziné Remeczki Andrea várta az iskolakezdőket, hogy a Diaboló „tanévét” ünnepi szavakkal nyithassák meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában