Békés megye

2019.08.10. 18:54

Emelkedett a megyei üzletek forgalma

A Központi Statisztikai Hivatal legfrissebb adatai alapján a megye kiskereskedelmi üzlethálózatában az év első negyedévében folyó áron 67 milliárd forint értékű forgalom realizálódott, az országos összeg 2,7 százaléka.

B. O.

Forrás: Shutterstock illusztráció

A kiskereskedelmi forgalom nagysága a nyers adatok alapján 3,8 százalékkal – az országosnál kisebb mértékben – emelkedett az előző év azonos időszakához képest. A megye egy lakosára átlagosan 200 ezer forint bolti forgalom jutott, 8 százalékkal több, mint az előző év első negyedévében. A mutató értéke 54 ezer forinttal elmaradt az országos átlagtól.

Mint a KSH adataiból kiderül, a megyék többségében a mutató értéke kisebb az országosnál, Nógrád és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében volt a legalacsonyabb (171 ezer forint). A főváros 338 ezer forintos egy főre jutó értékével viszont magasan vezeti a rangsort, ezt követi Győr-Moson-Sopron megye mutatója 298 ezer forinttal.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában