Szarvas

2019.08.19. 07:33

Elrendelték a vasipari felszámolását

A Gyulai Törvényszék augusztus 14-én elrendelte a Szarvasi Vas-Fémipari Zrt. felszámolását. A patinás cégnél januárban jelentették be, hogy leállnak a termeléssel.

Babák Mihály polgármester elmondta, a felszámolásig tartó folyamat sokáig húzódott – adta hírül a Newjsag.hu. A tulajdonosok először tagi befizetésekről döntöttek, a hitelezők azonban kezdeményezték a Gyulai Törvényszéknél a felszámolási eljárást.

Dr. Melis János főjegyző kifejtette, a Gyulai Törvényszék határozatát augusztus 15-én hozta nyilvánosságra a Cégközlöny.

A felszámolásra vonatkozó kérelmet április 25-én kapta kézhez a bíróság. A felszámolás múlt héten csütörtökön kezdődött meg, az ÁFI Felszámoló és Vagyonkezelő Zrt. közreműködésével.

Fotó: MTI

E szerint akiknek a vasiparival szemben követelésük van, ettől az időponttól kezdve a fent említett cégnél tehetnek bejelentést legalább ötezer forint befizetése mellett. A bérgarancia alap felső határa 1 millió 495 ezer forint. Az e feletti követelések megtérítése a későbbiekben a vagyonértékesítésből befolyt összeg terhére történik. A felszámolást végző cég címe: 1137, Budapest, Pozsonyi út 32. flsz. 1. A bérkövetelés mintegy 200 egykori dolgozót érint.

Babák Mihály emlékeztetett, az önkormányzat korábban minden lehetséges eszközzel igyekezett segíteni a bajba jutott cégnek.

Felmerült az is, hogy megvásárolják a Vasiparit, de nem álltak rendelkezésre a további termelést lehetővé tevő feltételek.

Előzmények:

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában