felvilágosító kampány

2019.07.20. 16:41

Közösen harcolnak a hulladék ellen Békésen

A békési önkormányzat közös cselekvésre hívja a helyi polgárokat az illegális szemétlerakási helyek együttes erővel történő felszámolására.

P. G.

Forrás: Shutterstock illusztráció

Mint az önkormányzat hírportálunkhoz eljuttatott közleményéből kiderül, a most indított felvilágosító kampány célja, hogy Békés legyen és maradjon tiszta, illetve rendezett. Ennek kapcsán kiemelték, az utóbb időben nagyon elszaporodott az illegális hulladék elhelyezése a városban. Főleg a zártkertek bejáratánál figyelhető meg kritikus állapot.

Példaként említették a Malomasszonykertet, a Nagykertet, a Jégvermi kertet, a Szécsénykert-Nevelő utcát, néhány városközpontban lévő hulladékgyűjtő-sziget környékét, és – tették hozzá – a sor sajnos folytatható. Ennek az oka a hanyagság, nemtörődömség mellett sok esetben az információhiány is lehet.

Sokan nem tudják például, hogy nem szükséges a többlet kommunális hulladékot titokban, mindenféle zsákokban kirakni a település különböző helyein. Azt el lehet helyezni a saját kuka mellé a Békési Kommunális Szolgáltató (BKSZ) telephelyén vásárolt, megfelelő jelzéssel ellátott, 120 literes zsákokban, melyeket hulladékszállításkor el fognak vinni. Érdeklődni és vásárolni lehet a BKSZ központjában.

Sokszor keletkezik annyi szelektív hulladék is, hogy már nem fér a kukába vagy a gyűjtőszigetre. A többletet a Szarvasi út 64. szám előtti tárolóedényekben ingyen el lehet helyezni. Hamarosan további felvilágosító anyagokat, megoldási lehetőségeket juttatnak el a lakossághoz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában