galériával

2019.06.08. 20:00

Felvonulással csalták az érdeklődőket az orosházi kéklámpás napra

Máskor a szirénák arra figyelmeztetnek, baj van, a tűzoltók, a mentők, a  rendőrök, a katasztrófavédelem dolgozói riasztást kapva igyekeznek akár életeket is menteni. Orosháza belvárosában szombaton délelőtt hangos felvonulásukkal hívták fel magukra a figyelmet, jelezve, rájuk mindig lehet számítani. 

Csete Ilona

Fotó: Für Henrik

Az idei volt a VII. Városi Kéklámpás Nap, amikor e szervezetek autóikkal, technikai felszereltségükkel, sőt, lovaikkal, mások kerékpáron mutatkoztak be (a menetet a kerékpáros rendőrök vezették fel). A menetoszlopban látható volt rendőrmotor, rendőrautó, tűzoltó járművek, mentőgépkocsik, mezőőri járművek és a polgárőrség autói.

A közönség pedig családilag vonult a helyszínre, követve a szirénák hangját a Táncsics utcáig.

Ott számos kiállító helyen lehetett kipróbálni a katonaélet megannyi harci, technikai eszközét, volt toborzás, kutyabemutató, a készenléti rendőrség bemutatója is sokakat vonzott, ahogy a református templom elé leszálló rendőrségi helikopter is. A gyerekek élvezettek próbálták ki a járműveket.

Dávid Zoltán polgármester köszöntötte a sokadalmat, mindazokat, akik kíváncsiak voltak az egyenruhásokra, a munkájukra.

– Ha tűz van, ha jogsértés történt, ha baleset szenvedtünk, ők azok, akik azonnal indulnak, és segítenek. A hétköznapi hősök munkáját tisztelet és elismerés övezi, ma pedig, az önkormányzat és Őrizd a lángot Alapítvány közös programján arra is lehetőségünk van, hogy minél többet megtudjunk az egyenruhások mindennapjairól – fogalmazott.

– Gondoljunk csak bele, hogy most, ezen a rendezvényen is, amikor őket köszöntjük, tulajdonképpen ők vannak értünk, ők azok, akik látványos bemutatókkal készültek, akik mesélnek majd a hivatásukról. Ezt is köszönjük. A kéklámpás nap egyúttal arra is kiváló alkalom, hogy elismerjük egy-egy helyi rendőr, mentős, tűzoltó áldozatos munkáját a nagy nyilvánosság előtt.

Idén is négy díjazottat szólítottak a színpadra. Az év mentőse elismerést vette át Köteles János. Az év készenléti rendőre díjat kapta Szlaukó Áron. Az év rendőre lett Oszadszky Sándor. Az év tűzoltója címet vette át Hoboth Zoltán.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában