fejlesztések

2019.05.12. 11:48

Aszfaltozzák a Mátyás utcát Sarkadon

Nemrégiben megkezdődtek a munkálatok Sarkadon a Mátyás utcában, a Széles és a Bihar utca közötti szakaszon, ahol 532 méteren aszfaltburkolatú utat építenek, valamint zárt csapadékvíz-elvezető rendszert létesítenek a meglévő nyílt árok nyomvonalában – közölte dr. Mokán István.

L. B.

Sarkad polgármestere kifejtette: ez a beruházás a szociális városrehabilitációt célzó projekt keretében valósul meg, amire az önkormányzat 200 millió forintos támogatást nyert el a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretében.

Nemrég rajtoltak a munkálatok a Mátyás utcában /A szerző felvétele/

Annak részeként további fejlesztések is napirenden vannak. Hét térfigyelő kamerát szerelnek fel a Magyar, a Munkás, a Széles és a Hajdú utcában, a Szent István téren, a Vértanúk tere és a Vár utca, a Hajdú utca és a Losonczy utca sarkán.

A Vasút utca 16. szám alatt, a volt tüdőgondozó épületéből egy akadálymentes közösségi házat alakítanak ki, itt a zöldterület ugyancsak megújul.

Három szociális bérlakást alakítanak ki: a Kossuth utca 14. alatti épület tetőterének beépítésével kettőt, s egyet a Nagymező utcában. Továbbá lesz egy szolgálati lakás is azzal, hogy beépítik a Béke sétány 5. szám alatti épület tetőterét.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában