Gyula

2019.05.07. 06:54

Ezúttal is rengeteg érdekesség várja a látogatókat a virágok fesztiválján

Május 10-e, péntektől május 12-e, vasárnapig ismét megrendezik a Gyulai Virágok Fesztiválját Gyulán. A háromnapos rendezvénysorozaton megközelítőleg hatvan szakmai kiállító lesz jelen. A már megszokott egynyári és évelő virágok, illetve faiskolai termékek mellett bonszaiokat, mediterrán növényeket, citrusféléket, pozsgásokat, rovarevő növényeket is megtekinthetnek és megvásárolhatnak az érdeklődők.

A többnaposra bővült Gyulai Virágok Fesztiválja az idén is sokszínű növény- és programkínálattal jelentkezik. A már említett május 10-től 12-ig tartó programsorozat részeként virágvásár, Ízek és illatok tere, ehető virágok, kézműves-foglalkozások, valamint koncertek és élmények sokasága vár mindenkit Gyulán, a Béke sugárút és a Göndöcs-kert közötti területen.

Ismét virágba borul a Béke sugárút és a Göndöcs-kert

A kísérő programok a művelődési központban és környékén lesznek. Az idei év kiemelt díszvendége Bálint gazda, aki szintén előadást tart a rendezvényen, míg az aulában művészi virágkompozíciókra adhatják le a voksukat a vendégek. A szombat este sztárfellépője a Hooligans zenekar lesz, de mellettük is számos remek előadó gondoskodik a kellemes hangulatról. A rendezvény ingyenesen látogatható.

Mint megtudtuk, idén is megrendezik az ehető virágokkal készült ételek versenyét, amelynek eredményeként a szolgáltatók is csatlakozni tudnak a fesztiválhoz. A részt vevő vendéglátóhelyek virággal készült ételeket kínálnak majd az esemény ideje alatt. A vendégek a helyszínen tudnak szavazni a legízletesebb ételt felszolgáló étteremre. A csatlakozó éttermek megtalálhatóak lesznek a fesztivál kiadványaiban, s a legtöbb szavazatot gyűjtő éttermet díjazzák.

Az idei verseny a Virágok a gasztronómiában címet kapta. További újításként „emelték a tétet” a nyeremények tekintetében is, és szakmai zsűri is értékeli a különlegességeket, amivel még izgalmasabbá szeretnék tenni a megmérettetést.

A programról:

Május 10-én, pénteken, 17 órától Bálint gazda A közterületek és a családi kertek szerepe a város zöldítésében címmel tart előadást az Erkel Ferenc Művelődési Központban.

18 órától ugyancsak vele találkozhatnak az érdeklődők író-olvasó találkozó keretében szintén a művelődési központban.

20 órától a Per­na­haj­der Campbell ad koncertet.

A fesztivált 21.20-kor nyitják meg, amikor dr. Görgényi Ernő, Gyula polgármestere mond beszédet, illetve dr. Papp László, Debrecen polgármestere köszönti a megjelenteket.

Ezt követően DJ Dominique, majd 22.30-tól DJ Ravasz gondoskodik a jó hangulatról.

Május 11-én, szombaton, 10.30-kor kezdődnek a programok. Érkezik Jimmy Bohóc közönségcsalogató műsora.

11 órakor A szépek szépe címmel a Nevess!Ints Bábszínház előadása következik, majd virágkötészeti kiállítás nyílik.

15 órától Szédült napraforgó címmel Bodrogközy Rita ad gyermekműsort, délután négy órától pedig Virágról virágra címmel Pepe Manó.

17 órakor az Inka-H U2 Tribute Band koncertjét hallgathatják meg az érdeklődők. 20.30-tól pedig a Hooligans ad koncertet.

Vasárnap 10 órakor kezdődnek a programok. Fellép a Gyulai Erkel Ferenc Ifjúsági Fúvószenekar, ahol közreműködik a Grácia Mazsorett Együttes.

Műsort adnak a gyulai oktatási intézmények, lesz néptánc- és moderntánc-bemutató a Gyulai Erkel Ferenc Alapfokú Művészeti Iskola közreműködésével.

Az Acid Jazz Dance Iskola és az Energy Dance Cool Hip-Hop Táncszínház táncbemutatóval kedveskedik a jelenlévőknek.

Az ünnepélyes díjátadót vasárnap délután négy órakor tartják, majd Hevesi Imre akusztikus koncertje zárja a fesztivált.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában