madarak, fák napja

2019.05.03. 12:57

Diákgazdik vonultatták fel kedvenceiket Orosházán

Orosházán, a Vörösmarty iskolában komoly hagyománya van a madarak, fák napi programnak. Pénteken előadások, bemutatók, ismeretterjesztő előadások mellett számos, a diákoknak élményt nyújtó programra lehetett időt szakítani.

Csete Ilona

Fotó: Cs. I.

Nagyon nagy népszerűsége volt a négylábú kedvencek szépségversenyének. Kis- és nagytestű, valamint keverék kutyusok kategóriáiban hirdettek győztest.

A szerző felvételei

A közönség szavazhatott az iskola udvarán felvonultatott tacsira, berni pásztorra, a máltai selyem kutyusra, meg társaikra. A gyerekek ajnározták, s az ebek szinte hangtalanul tűrték a feléjük áradó szeretetet.

Bogdán György kutyakiképző a felvonuláskor számos információt is elmondott a fajtákról, például azt, hogy a berni pásztor jó idegzetű kutyus, ez látszott a bemutatkozásakor, jól tűrte a tömeget.

Azt is megtudták a gyerekek, nem szabad túlkényeztetni a kedvenceket. Nem szabad a világtól teljesen elzártan tartani a kutyusokat. Ha jól teljesítenek, akkor pedig dicsérni kell a család kedvencét.

Varga Valter Csutival, Balla Balázs Bellával, Zanócz Noel és húga, Miobé Miamóval nevezett. De felvonult Mogyoró, Milka is több vetélytársával, óriási népszerűséget aratva a Vörösmarty diákjainak, látogatóinak a körében.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában