sárkányeregetés

2019.04.29. 13:05

Sárkánnyal emelt kamerával fotózták le a csabai főteret

A zord időjárás ellenére szinte minden program a tervek szerint alakult a 13. Szent György-napi sárkányeregetés első két napján, pénteken és szombaton a mezőmegyeri ősgyepen. Az eső miatt a szervezők azonban törölték a vasárnapi programelemeket, ugyanis aznap már ki sem lehetett menni a felázott földúton a területre.

Nagy-Laczkó Viktória

Fotó: Kiss Zoltán

A rendezvény iránt érdeklődők péntek délutántól kezdtek el gyülekezni az ősgyepen, ahol sátorállítás, majd baráti találkozót tartottak sárkányeregetéssel és sütögetéssel; volt lángos, kemencében sült kenyér, folyékony gyümölcs és békéscsabai kolbász is.

Pálenkás György és Komjáthy István /Fotó: Kiss Zoltán/

Pálenkás György szervező kérdésünkre elmondta, a külföldi vendégeik, valamint a magyar sárkányosok zöme idén lemondta a találkozót a bizonytalan időjárás miatt, de így is 60-70 fő körül alakult a látogatók száma.

Fotó: Komjáthy István (KomiKite)

Szombaton a sárkányépítés a sárkánytojás keresés és a lemanguria (szabad mozgás és lélektánc) bemutató fért bele az esőmentes időszakba.

Este pedig Komjáthy István, Pálenkás György és a felesége, Fábián Erzsébet, sárkánnyal emelt kamera segítségével készített fényképeket a békéscsabai főtérről és a három templomról.

Fotó: Komjáthy István (KomiKite)

További fotók a Kite Aerial Hungary – Papírsárkányos légifotó Facebook-oldalon tekinthetők meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában