Békéscsaba

2019.04.26. 13:45

Közösen gondolkodtak a közösségfejlesztés lehetőségeiről

Falukönyv, kalendárium, helyi gyűjtemény – közösségek kezdeményezéseinek szerepe a helyi társadalom építésében címmel rendezett szakmai konferenciát a Közösségfejlesztők Békés Megyei Egyesülete pénteken Békéscsabán, a Kollabor természettudományos élményközpontban. A szervezők a megye civil szervezeteinek képviselőit, valamint a közösségfejlesztés és a közművelődés területén tevékenykedőket várták az NKA által támogatott rendezvényre.

Nagy-Laczkó Viktória

Előadott Groskáné Piránszki Irén, a Kelet-magyarországi Közösségszolgálat Alapítvány elnöke, közösségfejlesztő, aki Nyírmártonfalva első falukönyvét, az alkotás folyamatát és a munka közben csapattá kovácsolódás mozzanatait mutatta be.

Dombi Ildikó, az Erkel Ferenc Kulturális Központ és Múzeum Nonprofit Kft. ügyvezetője a gyulai németvárosi olvasókörök felélesztését célzó közösségfejlesztő projekt részleteit, így a közösségi felmérést, a helyi értékek gyűjtését, az olvasóköri találkozókat ismertette.

Huszonöt szakembert vártak a rendezvényre /Fotó: Imre György/

Balázsné Szabó Erzsébet, a Fodor Manó Helytörténet Egyesület elnöke a battonyai helytörténeti gyűjteményről, Arató Erzsébet, a vésztői Kalendárium Baráti Kör Egyesület elnöke a tevékenységükről számolt be.

Pocsajiné Fábián Magdolna, a Közösségfejlesztők megyei egyesületének titkára érdeklődésünkre elmondta, a szervezet évente 4-5 alkalommal szervez konferenciát. Ezen alkalmakkor a közösségfejlesztés új, aktuális kihívásaival, a jó módszerek bemutatásával foglalkoznak.

A következő, harmadik találkozót, mely egy hagyományos, bentlakásos civil műhely lesz, augusztus 9-én tartják Szanazugban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában