Kacsacsalád

2019.04.09. 13:47

Gyógyulás után vízre szállhat a kacsacsalád

Elvitték kedden a Deák utcai kishíd tövéből a kacsacsaládot ábrázoló szobrot, hogy restaulálják. A munkálatok akár több hétig is tarthatnak.

Licska Balázs

Fotó: Lehoczky Péter

A kacsamama egyik lábát korábban eltörték, majd az egész kacsamamát ellopták, a tolvajokat a rendőrök a térfigyelő kamerák felvételei alapján elkapták.

Archív fotó: Lehoczky Péter

A szobrot alkotó Boros Péter elmondta, hogy restaurálnák a kacsacsaládot ábrázoló művet. Az egyelőre nem tisztázott, hogy milyen módszerrel, a hegesztés és az öntés ugyancsak szóba került.

Az biztos, hogy a közeljövőben nem sétáló szárnyasokkal találkozhatnak majd az érdeklődők, hanem úszókkal, így megelőzhetik, hogy akár véletlenül, akár szándékosan eltörjék a kacsák lábait.

Hangsúlyozta, hogy a mű az eredeti helyére, azaz a Deák utcai kishíd tövébe kerül majd vissza. Hogy mikor, pontosan nem tudta megmondani, a felújítás napokat, de akár heteket is igénybe vehet.

Kacsakálvária előzményei:

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában