Szabadkígyós

2019.03.09. 19:39

Már nem bírták nézni a szemetet, hulladékgyűjtést szerveztek

Mikor Szászné Botos Hajnalka közzétette a szemétgyűjtő akcióra buzdító felhívását a közösségi oldalon, még nem gondolta, hogy bejegyzése ennyi embert fog megmozgatni.

H. D.

– Szabadkígyósiak vagyunk, de az iskola és a munka miatt ingázunk Békéscsabára. Naponta megtesszük a két település közötti útvonalat és az utóbbi időben feltűnt, hogy a településtáblát elhagyva egészen a sorompó előtti elágazásig mennyi hulladék gyűlt össze. Az út mindkét oldalán látványosan sok lett a szemét – részletezte hírportálunknak Szászné Botos Hajnalka, aki családjával együtt megelégelte, hogy a szemétkupac napról napra csak nő, így szemétgyűjtő akciót hirdetett a legnagyobb közösségi oldalon.

Beküldött felvétel

– A hulladékgyűjtés gondolata először csak családon belül fogalmazódott meg. Úgy voltunk vele, ha senki nem jön, mi akkor is összeszedjük, mert zavar minket. Felhívást tettem közzé Facebookon és arra kértem az ismerőseimet, hogy osszák meg minél többen és aki szeretne egy kis időt eltölteni a szabadban valamint tenni azért, hogy szebb legyen a környezetünk, az tartson velünk.

Az akció olyannyira sikeresnek tűnik, hogy szabadkígyósiakon kívül többen Békéscsabáról is jelezték, hogy csatlakoznának. Hajnalka időközben a Magyar Közúttal is felvette a kapcsolatot, mivel szeretne kihelyeztetni a területre legalább két táblát a „Ne szemetelj ” felirattal. – A közútkezelőtől visszahívtak és arról tájékoztattak, hogy tárgyalják a táblákat, ami nagy öröm. Újabb fejlemény még a gyűjtés ügyében, hogy a Magyar Természetvédők Szövetsége pólókkal támogat minket, illetve a helyi lángosos, Szamosi Zoltán felajánlotta, hogy megvendégeli a jelenlevőket egy lángossal. Tenni és példát mutatni a fiatalabb generációnak, ez a legfőbb célunk.

Akit szintén hajt a tettvágy, az " target="_blank" rel="nofollow noopener">március 23-án 9 órakor a nagy kanyarban csatlakozhat a lelkes önkéntesek táborához.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában