ifjúsági verseny

2019.03.27. 16:43

Katasztrófavédelmi versenyre készülnek a csabai diákok

Diákok készülnek fel a minden évben hagyományosan megrendezésre kerülő katasztrófavédelmi ifjúsági versenyre a Békés Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság épületének udvarán.

Március 27-én a Békéscsabai SZC Nemes Tihamér Gépészeti, Informatikai és Rendészeti Szakgimnáziumának tanulói a részükre tartott szerelési foglalkozáson vettek részt, ahol a békéscsabai hivatásos tűzoltók mentorálása mellett alkalmuk volt begyakorolni az ifjúsági versenyen is alkalmazandó megfelelő technikai fogásokat. A technikai fogások elsajátítása mellett a diákok a versenyen szintén feladatként megjelenő nyúlgát építésében is gyakorlatra tettek szert.

Az ifjúsági versenyben résztvevő tanulók elméletben és gyakorlatban, játékos formában, az életkori sajátosságoknak megfelelően adnak számot a tanév során elsajátított veszélyhelyzeti ismereteikről, az ön- illetve más személy mentésében való jártasságukról. A verseny alapot teremt az önmentési készség kialakításához, és a biztonság komplex értelmezéséhez.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában