Turizmus

2019.02.11. 10:39

A Körös-Sárrétet népszerűsíti az egyesület

Félmillió forint támogatást nyújtott a Nemzeti Együttműködési Alap a Körös-Sárrét Turizmusáért Egyesület számára a térség népszerűsítését célzó tevékenységre. A kistérség turizmusának legfontosabb idegenforgalmi civil szerveződése a pályázati forrásból egyrészt megismertetné a térség településein élő iskolás gyermekekkel és felnőttekkel a Körös-Sárrét épített és természeti örökségét, másrészt a közös programok során segítenék az ifjúsági korosztály beilleszkedését a társadalmi életbe.

N.-L. V.

– Szeretnénk növelni a térségi értékek ismertségét az oktatási intézményekben. Ezáltal elősegítve, hogy minél több osztálykirándulást, a tananyag elmélyítését segítő ismeretszerző utat a kistérségünkön belül valósítsanak meg, kihasználva a helyi humán és természeti erőforrásainkat. Ennek érdekében ismeretterjesztő előadásokat szerveztünk térségi oktatási intézmények diákjai részére Körös-Sárrét értékeiről – árulta el Tőkésné Gali Mónika, az Egyesület alelnöke.

Januárban három ilyen foglalkozást tartottak Szeghalmon, a Péter András Gimnázium diákjainak, amelyeken összesen 76-an vettek részt. Az előadásokon a térségről készült két filmet is levetítettek, valamint az egyesület tagja Gila Károly természeti értékekkel, helyi hagyományokkal, valamint értéket teremtő emberek, és értéket adó alkotók tevékenységével ismertette meg a diákságot.

A támogatásból lehetőség adódott ezen felül „A felfedezésre váró Körös-Sárrét Templom – és Kastélytúra” kiadványok aktualizált változatainak újranyomtatására.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában