Gyula

2018.11.14. 16:58

Személyesen egyeztetnek a gyulai patikai ügyeletről

Várhatóan csütörtökön Gyulára látogat az Országos Tiszti Főgyógyszerész és Regionális Tiszti Főgyógyszerész, hogy a városi éjszakai gyógyszertári ügyelet kérdéseiről egyeztessenek. Erről dr. Görgényi Ernő számolt be szerdai sajtótájékoztatóján

P. G.

Fotó: Shutterstock illusztráció

A városban komoly visszatetszést keltett, hogy november 17-étől meg akarják szüntetni a gyógyszertári éjszakai ügyeletet. A városvezetés egyebek mellett kifogásolta, hogy az OÉGYI úgy változtatta meg a rendszert, hogy arról sem az önkormányzattal, sem az egészségügyi alapellátási intézménnyel, sem a Békés Megyei Központi Kórházzal nem egyeztetett. Az önkormányzat ezért prof. dr. Kásler Miklós miniszterhez és dr. Horváth Ildikó egészségügyi államtitkárhoz fordult az ügyben, illetve keresetet nyújtott be a bírósághoz a döntés ellen. Az OGYÉI főigazgatója, Szentiványi Mátyás a héten kereste meg a polgármestert a személyes egyeztetés ügyében. Dr. Görgényi Ernő hangsúlyozta, szeretnék, ha egy szélesebb körű egyeztetés után újragondolnák a kérdést a döntéshozók.

Korábbi cikkeink a témában:

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában