Orosháza

2018.11.12. 12:25

Két szakmai díj az építőmesternek

Az Év Homlokzata – érték az építészetben című szakmai pályázaton az orosházi Iványi Építőmester Kft. két különdíjat is nyert.

Cs. I.

Magyarország egyik legrangosabb és legjelentősebb díjazású pályázatának célja, hogy új és felújított épületeknél értékelje a mai magyar építészet értékteremtő házait, a homlokzatok kialakítását, elismerje azokat az építészeket és kivitelezőket, akik ezeket létrehozták.

A díj alapítója és fő támogatója, a Baumit Kft. hazánk legszebb épületeit értékelő pályázatát kilencedik alkalommal írta ki.

Az Év Homlokzata 2018 pályázatra öt kategóriában (műemléképületek, családi házak, társasházak, középületek, energetikai felújítások) lehetett jelentkezni új vagy felújított épületekkel. A díjazottakat független építész szakmai zsűri választotta ki.

A szerző felvétele

– Évek óta pályázunk, az idei év meghozta műemléképületek kategóriában a sikert számunkra – nyilatkozta Iványi Orsolya. Az orosházi építőipari cég az Ady Házzal nevezett, ami egy több mint 100 éves épület, felújítása során megőrizték a helyi védettségű ingatlan eredeti arculatát.

– Ezzel érdemeltük ki az egyik különdíjat, míg a másik pályázati sikert a mezőhegyesi Ménesbirtok ménesudvari épületeknek a homlokzatfelújítása hozta meg – mondta Iványi István cégtulajdonos.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában