2018.11.24. 22:01
Békés megyei sikerek születtek a gasztrovébé szombati versenynapján
A Békés Megyei Culinary Team a luxemburgi kulináris világbajnokságon szombaton megkezdte versenyzését.
A szombat két egyéni versenyző megmérettetéséről szólt. Nyári János szakácsmester A1, míg Imre György – aki a Békés Megyei Hírlap és a beol.hu hírportál fotóriportere – D1 artisztika kategóriában állította ki munkáját.
A vébén 5 kontinens 75 nemzetének több mint 750 kiváló kreatív séfje vállalkozik arra, hogy a szakma szigorú követelményeinek megfelelve teljesítse a világszövetség által felállított legmagasabb mércét úgy, hogy különböző alapanyagokból a legjobb minőségű, egyedi gasztro remekeket mutassa be.
Nyári János 5 fogásos menüje olyan különlegességeket is tartalmazott, mint a galambmell sous-vide, szarvasbélszín feketekömény kéregben.
Imre György kókuszzsír szobrának címe a „Szárnyaló szabadság”, amely a madarak szabadon engedésének pillanatát ragadja meg.
Remekül teljesített a két megyei versenyző, hiszen Nyári János ezüstérmes, míg Imre György bronzérmes lett.
Előzmények: