békés megye

2018.10.01. 15:52

Megvilágosodás napja: legyenek láthatóak a kerékpárosok

A Békés Megyei Baleset-megelőzési Bizottság október 5-én, pénteken ismét megrendezi a megvilágosodás napját, melynek fő célja, hogy ráirányítsa a figyelmet a láthatóság fontosságára.

B. O.

Fotó: Shutterstock illusztráció

A rendőrség és az akcióban részt vevő vállalkozások abban nyújtanak segítséget, hogy a kerekezők a biztonságos közlekedéshez szükséges eszközökkel szereljék fel kerékpárjaikat.

Október 5-én, pénteken megyeszerte több mint húsz szerviz várja majd kedvezményekkel a bicikliseket Békésen, Békéscsabán, Battonyán, Békéssámsonban, Csorváson, Füzesgyarmaton, Dobozon, Gyomaendrődön, Gyulán, Mezőberényben, Mezőkovácsházán, Tótkomlóson, Sarkadon, Szarvason, Szeghalmon és Vésztőn is. De ajándékokkal is készül a bizottság azoknak, akik tesznek saját biztonságukért. Többek közt, a hiányzó küllőprizma helyett újat adnak, valamint fényvisszaverő matricát is ragasztanak a kerékpárra.

Pénteken délután négy és este nyolc óra között pedig egyedi azonosítóval látják el a kerékpárokat a megyeszékhelyen, a Csaba Centernél. Ez a lopások megelőzése és felderítése szempontjából is hasznos. A program zárásaként, pénteken este hét órakor nyolc városban indul esti lámpafényes kerékpáros felvonulás.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában