beruházás

2018.06.08. 15:46

Sport- és szabadidőközpontot avattak Kétegyházán

Péntek délelőtt tartották a „Mudin fivérek Sport- és Szabadidő Központ” avató ünnepségét Kétegyházán. A létesítményt pályázati forrásból, önkormányzati pénz hozzáadásával valósították meg.

Vásári Erzsébet

A beruházás magába foglalta a sportpálya, a kerítés, a pályavilágítás és a nézőtéri korlát megépítését. Továbbá a sportegyesület által megpályázott TAO forrásból a költségvetési üzem régi épületéből öltözőket és szurkolói szociális helyiségeket alakítottak ki.

A rendezvényt Kalcsó Istvánné, a település polgármestere nyitotta meg, aki elsőként a megjelenteket köszöntötte. Többek közt Vantara Gyula, Békés megyei fejlesztési biztost és Herczeg Tamás, országgyűlési képviselőt. Majd elmondta, hogy új sportközpontjuk névadói az olimpiai sportoló Mudin fivérek Kétegyházán születtek és az általános iskolai tanulmányaikat itt végezték el. Többféle atlétikai tevékenységben voltak kiemelkedőek, például magas- és távolugrásban, súlydobásban és futásban is kijutottak az olimpiára. Említésre méltónak tartotta még, hogy az 1908-as Londoni olimpiai felvonuláson Mudin István vitte kezében a magyar zászlót, hiszen a lobogóval való menetelést ekkor vetették be az ötkarikás játékoknál.

Fotó: Imre György

Vantara Gyula az eseményen elmondta, a sportlétesítmény avatását három üzenetben foglalná össze. Az egyik az összefogásról, a másik a múlt emlékeinek ápolásáról, a harmadik pedig a jövő nemzedékéről szól. Hiszen a központ a Magyar Állam, a helyi önkormányzat, vállalkozók és sportegyesület összefogásával jöhetett létre 65 millió forintból. A múlt emlékeiként a Mudin testvérek életpályáját említette. Véleménye szerint tanulsággal szolgálnak arról, hogy Kétegyházáról elindulva is lehet nemzetközi, sőt világhírnevet szerezni. A harmadik üzenetről, a jövő nemzedékével kapcsolatban kiemelte, hogy ez a beruházás gyermekeinket segítheti a virtuális világból a sport felé irányítani az egészségesebb életmódért.

Herczeg Tamás beszédében elmondta, hogy a létesítmény alapítása a hagyománytiszteletről is szól. A kétegyháziak szárára rendkívül fontos a tradíciók tisztelete, a Mudin fivérekről való elnevezés erről tanúskodik. Hozzátette, hogy ha a tömeg-, a szabadidő-, az ifjúsági és az iskolai sportot egy település lakói komolyan veszik és vezetői támogatják, akkor a gyermekek felnőttként egészségesebbek, céltudatosabbak és fegyelmezettebbek lesznek. Mert a testmozgás által számos dolog kamatozódik egy ember életében. Végül gratulált a nagyközség lakóinak az új sportközpontjukhoz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában