művészet

2018.05.03. 20:17

Megnyílt Tóth János grafikus, formatervező kiállítása

Tóth János grafikusnak és formatervezőnek nyílt kiállítása csütörtökön a Csabagyöngye Kulturális Központ első emeleti galériájában. A Békéstáji Művészeti Társaság tagjának tárlatát – mely május 31-éig látható – Gnandt János elnök nyitotta meg.

Ny. L.

Tóth János az utcai plakátművészetet is felvonultatja a Jókai színház előadásaihoz készült látványos alkotásaival. Mindezt sokan látják a sétálóutcán, és ahogy Tóth János fogalmazott, remélhetőleg vizuális élményt, figyelemfelhívást is nyújtanak munkái. Ezen plakátoknál nagyon fontos, hogy elképzeléseit egyeztesse a színházvezetéssel, az adott darab rendezőjével, szereplőivel.

Fotók: Imre György

– A festészet szabadabb műfaj, bár itt sokszor saját magammal kell egyeztetni, hogy mi lenne a legjobb – hangsúlyozta Tóth János. – Négy évig éltem, dolgoztam Olaszországban, és kedvenc városom, Velence természetesen szerepel a képeken. Emellett a Totem című két al­kotásom ugyancsak megtekinthető a tárlaton.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában