Evangéliumi testvérközösség

2024.03.23. 12:32

Szabadlábon védekezhet a gazdasági vezető

Másodfokon megszüntette a Gyulai Törvényszék Iványi Gábor egyháza gazdasági vezetőjének letartóztatását. A férfit a Nemzeti Adó- és Vámihivatal Bűnügyi Főigazgatóságán különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás bűntette miatt hallgatták ki gyanúsítottként.

Beol.hu

A Gyulai Törvényszék másodfokon megszüntette Ónodi István előzetes letartóztatását. Ezentúl szabadlábon védekezhet, de nem hagyhatja el Budapest területét – adta hírül sajtóközleményében a Magyarországi Evangéliumi Testvérközösség. 

ónodi istván, gazdasági vezető, MET, iványi gábor
A Gyulai Törvényszéken döntöttek a gazdasági vezető ügyében. Fotó: Bencsik Ádám

A Gyulai Járásbíróság nyomozási bírája február közpén rendelte el egy hónapra Iványi Gábor egyháza, a Magyarországi Evangéliumi Testvérközösség gazdasági vezetőjének a letartóztatását, aki az ügyészség álláspontja szerint 6,5 milliárd forintot meghaladó közterhet mulasztott el bevallani és megfizetni.

Az ügyészség korábbi közleménye arról szólt, hogy a megalapozott gyanú szerint a férfi az egyik egyház szociális és oktatási, nevelési tevékenységet folytató intézményeinél gazdasági vezetőként dolgozott. A férfi az adóbevallások benyújtásáért felelős személyként a 2015 februárjától 2022 januárjáig terjedő időszakban az illetékes adóhatóságoknál a foglalkoztatáshoz kapcsolódó kötelezettségek vonatkozásában valótlan tartalmú bevallásokat nyújtott be. 


 


 


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában