Békéscsaba

2024.02.15. 08:35

Ezért ne hajts át soha a piroson: súlyosan megsérült egy utas a buszon – videóval

A megyeszékhelyen a Baross utca, Szeberényi tér–Luther utca–Kossuth tér kereszteződésében a piroson hajtott át egy autós, egy buszvezetőnek hirtelen fékeznie kellett miatta, egy leszállni készülő utas elesett és súlyosan megsérült – írja Facebook-oldalán a Békés vármegyei rendőrség. „Ne rutinból vezessenek! Figyeljék a táblákat, a közlekedési lámpákat, ha van kiegészítő lámpa, akkor azt is. És a zöldben a nyilat Több hasonló kereszteződés is van a városban. Tanuljunk az alábbi esetből!” – hívták fel erre a figyelmet.

Papp Gábor

A piros jelzést soha nem hagyhatjuk figyelmen kívül!

Fotó: Illusztráció: Shuttesrstock

Elnézte a közlekedési lámpát egy sofőr tavaly december 22-én dél körül Békéscsabán, a Baross utca, a Luther utca és a Szeberényi tér kereszteződésében. A Baross utca felől érkezett a külső sávban, és egyenesen a Kossuth tér felé ment tovább. A pirosnál egy kocsi várakozott előtte, majd amikor az elindult, a férfi is áthajtott a kereszteződésen. A lámpa azonban az ő sávjából csak a jobbra kanyarodóknak adott szabad jelzést, ezzel egy időben ugyanis a Luther utcáról balra kanyarodók is zöldet kapnak. Neki még várnia kellett volna, de a férfi egyszerűen elnézte a lámpát, nem figyelte, hogy csak a jobbra kanyarodóknak szabad az út, az előtte álló ezért indult el. Azt hitte, ő is mehet egyenesen.

Két személyautó is átment előtte, majd egy busz érkezett. Meg is állapította magában: még jó, hogy nem ütköztek össze, és tovább tudott haladni. A busz vezetőjének azonban intenzíven fékeznie kellett, hogy ne ütközzön neki, és ekkor egy leszálláshoz készülő, álló utas elesett. A nő súlyos sérülést szenvedett. A piroson áthajtó sofőr elismerte felelősségét. Elmondta, hogy annak tudatában indult el, hogy zöldön megy át, és nagyon sajnálja, hogy figyelmetlenségének súlyos sérülés lett a következménye.

A Békéscsabai Rendőrkapitányság a vizsgálatot befejezte, és a közúti baleset gondatlan okozása miatt indított büntetőeljárás iratait a napokban továbbította az ügyészségre. A történtek kapcsán a rendőrség kéri a járművezetőket, hogy figyelmesen közlekedjenek. Még az ismerős helyeken se rutinból vezessenek, hanem figyeljék a közlekedési táblákat, az útburkolati jeleket és a forgalomirányító lámpák jelzéseit! Ha van kiegészítő lámpa, akkor abban a nyilat is nézzék! Több hasonló kereszteződés van a városban, így például a Bartók Béla út és a Munkácsy utca, valamint a Gyulai út és a Dobozi út kereszteződése, és még sorolhatnánk.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában