Ügyészségi hírek

2024.02.05. 12:27

Kamionnal tolatott a síneken, letörte a sorompót Szeghalomnál

Kamionnal tolatva letörte egy vasúti átjáróban a sorompót, ezért, közlekedés biztonsága ellen gondatlanságból elkövetett vétség miatt emelt vádat a Gyulai Járási Ügyészség egy 33 éves ukrán férfi ellen. A vádlott pénzbüntetésre számíthat – közölték a Békés Vármegyei Főügyészségen.

Licska Balázs

A tilos jelzés ellenére hajtott be a vasúti átjáróba a kamionos.

Forrás: Illusztráció: Shutterstock

A férfi tavaly november 28-án egy nyergesvontatóból és a hozzá kapcsolt félpótkocsiból álló járműszerelvénnyel közlekedett a 47-esen, Körösladány felől Szeghalom irányába tartott. A fényjelző készülék piros, vagyis tilos jelzés ellenére hajtott be Szeghalom határában az egyik vasúti átjáróba. Amikor észlelte ezt, akkor hátramenetben megpróbálta elhagyni az átjárót, közben viszont nekiütközött a 12 másodperc késleltetéssel lecsukódó félsorompónak és letörte azt.

A vádhatóság szerint a vádlott megszegte a KRESZ-ben foglaltakat, ugyanis a vasúti átjáró előtt meg kell állni, ha a fénysorompó vagy a félsorompóval kiegészített fénysorompó villogó piros jelzést ad. A férfi veszélyeztette a vasúti közlekedés biztonságát a tolatással és a félsorompó letörésével.

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában