Női sofőrnek segítettek

2024.02.19. 06:37

Az őrmester a 44-esen esett át a tűzkeresztségen

Február 7-re mindig emlékezni fog Szabó Márk rendőr őrmester, ugyanis ezen a napon esett át a tűzkeresztségen. Első biztonsági intézkedésénél egy rosszulléttel küzdő női sofőrnek segített a 44-es úton Békéscsaba és Gyula között.

dr. Nagy Szilvia

A napokban két járőrvezető asszisztált egy, a csapathoz nemrégen csatlakozott őrmester első biztonsági intézkedéséhez.

Fotó: Facebook/Békés vármegyei rendőrség

Átesett a tűzkeresztségen – így mondják, amikor valaki olyan helyzetben találja magát, amilyenben még nem volt, és kiállja a próbát, bizonyítja, hogy meg tudja csinálni, alkalmas a feladatra. A vármegyei főkapitányság Mélységi Ellenőrzési és Közterületi Támogató Osztálya erre kiváló példa – írták a rendőrség Facebook-oldalán.  

A napokban két járőrvezető asszisztált egy, a csapathoz nemrégen csatlakozott őrmester első biztonsági intézkedéséhez. Az osztály kötelékében szolgáló rendőrök járják a vármegyét, oda mennek, ahol éppen megerősítésre van szükség. A határon, vagy a településeken, külterületi utakon, belterületi utcákon, tereken figyelnek, segítenek, elfognak, intézkednek.

Február 7-én délután egy hármas éppen Gyuláról Békéscsaba felé tartott, amikor a 44-es főúton felfigyeltek egy lassan, bizonytalanul közlekedő autóra. A hat éve szolgáló Molnár Martin Imre és Zsiga Róbert törzsőrmester, járőrvezető azonnal tudta, hogy valami gond lehet. Fiatalabb társukkal, Szabó Márk őrmesterrel akcióba léptek, leállították a kocsit. Egy nő vezette, aki nagyon örült, hogy megkérdezték tőle, mi a baj, mert nem érezte jól magát. 

Éppen azon gondolkodott, próbáljon-e még tovább haladni és egy biztonságos helyen leállni, valakitől segítséget kérni, vagy álljon meg azonnal az úton. Hálás volt, hogy a rendőrök átlátták a helyzetet és róla, valamint az autójáról is gondoskodtak. Egy mentő éppen arra járt, megállt. Megvizsgálták a nőt, majd kórházba vitték, ám előtte még az egyik rendőr beült a kocsijába és elvezette a legközelebbi parkolóig. 

A rendőrségi portálon azt írták, Szabó Márk őrmester mindig emlékezni fog erre a napra, hiszen ez volt az első biztonsági intézkedése. Udvariasan, előzékenyen igyekezett segíteni, ezért Molnár járőrvezetőtől dicséretet is kapott. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában