Zaklatás

2024.01.02. 06:30

Azzal fenyegetőzött a körösladányi férfi, hogy megöli a volt feleségét

Zaklatás bűntette, személy elleni erőszakos, közveszélyt okozó cselekménnyel fenyegetve elkövetett zaklatás vétsége, valamint rongálás és garázdaság vétsége miatt kezdeményezte a Szeghalmi Járási Ügyészség egy 34 éves körösladányi férfi letartóztatását, aki kitartóan zaklatta, terrorizálta volt feleségét.

Papp Gábor

A férfi kitartóan zaklatta, terrorizálta volt feleségét.

Fotó: Illusztráció/Shutterstock

A férfi és a sértett nő mintegy két évtizedig éltek együtt, amelynek során négy kiskorú gyermekük született. A nő 2023 februárjában költözött el a körösladányi otthonukból, miután a férje súlyosan bántalmazta őt; a férfival szemben a Szeghalmi Járási Ügyészség augusztus 4-én emelt vádat a házastársa sérelmére elkövetett súlyos testi sértés bűntette és kapcsolati erőszak bűntette miatt. A férfi azonban továbbra sem nyugodott bele abba, hogy a felesége elhagyta, zaklatását a vádemelést követően is folytatta. Házasságukat a bíróság 2023 szeptemberében felbontotta.

A férfi tavaly október 30-án délelőtt megjelent a volt felesége vésztői lakása előtt és ki akarta hívni a nőt az utcára, ő azonban félt tőle, így nem ment ki. Ekkor a férfi ököllel rácsapott a nő utcán parkoló autójának szélvédőjére, azt kitörte 45 ezer forint kárt okozva. Ezt követően távozott, majd nem sokkal később visszatért a helyszínre, és az ott lévő rendőrök jelenlétében megfenyegette volt feleségét azzal, hogy megöli, el fogja vágni a torkát. Miután a nő megcsináltatta a szélvédőt, a férfi november 10-én ismét betörte azt. December elején a férfi több üzenetet és hangüzenetet küldött a nő testvérének, mivel a volt felesége letiltatta a számát, így nem tudta elérni. Ezen üzenetekben azzal fenyegette meg a sértettet, hogy válogatott módszerekkel megöli, illetőleg rájuk gyújtja a házat. Ezen felül idegen számokról is több alkalommal felhívta volt feleségét, és ezen hívások alkalmával is megöléssel fenyegette meg őt.

A kényszerintézkedést elsősorban a bűnismétlés ténye és jövőbeli veszélye miatt kezdeményezték, de a bűncselekmények jellegére figyelemmel az is alaposan feltehető volt, hogy a férfi szabadlábra kerülése esetén a tanúkat jogellenesen befolyásolná vagy megfélemlítené és a bizonyítás eredményét ily módon befolyásolná. A Békéscsabai Járásbíróság nyomozási bírója az ügyészség indítványával egyetértett és a férfi letartóztatását 1 hónapra elrendelte.


 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában