Meghibásodott a készülék

2023.12.27. 13:15

Riasztott egy tűzjelző, mindenkit kitereltek a Csaba Centerből

Olvasói jelzés érkezett hírportálunkhoz, miszerint szerda délelőtt tűzriadó volt a Csaba Centerben.

Vásári Erzsébet

Tévesen jelzett egy készülék.

Fotó: Illusztráció/Shutterstock

Megkeresésünkre Hrabovszki György igazgató elmondta, csupán egy elektromos tűzjelző berendezés hibásodott meg, ami ilyen esetben alapból riasztani kezd. Tűz tehát nem volt a bevásárlóközpontban. A jelzés hatására ugyanakkor a tűzvédelmi intézkedés, ezzel együtt a ház kiürítése is megkezdődött. Miután pedig mindent átvizsgáltak, és bebizonyosodott, hogy valóban csak a jelzőberendezés meghibásodása okozta a riasztást, mindenki visszatérhetett az épületbe és folyathatta a vásárlást és a kikapcsolódást.

Hrabovszki György hozzátette: az, hogy meghibásodás esetén riaszt a berendezés, jó dolog, hiszen ebből észlelik azt, hogy elromlott és javításra vagy cserére szorul, aminek érdekében természetesen intézkednek az eset után. A lényeg azonban, hogy nem volt tűz, sem egyéb veszélyhelyzet, pánik sem alakult ki, így a kiürítés és visszatérés után minden a megszokottak szerint zajlott tovább a Centerben.

Szűcs Csaba tűzoltó alezredes, a Békés Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság hivatalvezetője kérdésünkre elmondta, a tűzoltósághoz nem érkezett jelzés, vagy riasztás a Csaba Centerben szerda délelőtt történtekkel kapcsolatban.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában