Kék hírek

2023.12.29. 09:43

Megvásárolta más bankkártyáinak adatait

Információs rendszer felhasználásával elkövetett csalás bűntette miatt emelt vádat a Gyulai Járási Ügyészség és vádiratában közérdekű munka büntetés kiszabására tett indítványt egy 22 éves büntetlen előéletű mezőgyáni férfival szemben, aki közel 200 ezer forint értékben vásárolt más bankkártyájának adataival. A sértett részére okozott kárt is meg kell majd térítenie az ügyészség indítványa szerint.

Papp Gábor

Forrás: Shutterstock/ illusztráció

A fiatal férfi 2022 augusztusában ismeretlen személytől az interneten megvásárolta egy Borsodban élő nyugdíjas férfi folyószámlájához tartozó bankkártyájának adatait. A fiatalember ezt követően a jogosulatlanul megszerzett bankkártya adatok felhasználásával tavaly augusztus 26-a és szeptember 22-e között 79 alkalommal, alkalmanként 2500 forint értékben, azaz összesen 197 ezer 500 forint értékben vásárolt kuponokat egy internetes játékhoz. A vásárlások során több felhasználónevet adott meg, a vásárlásokról a számlákat pedig egy valótlan névre és címre kérte kiállíttatni. Cselekményével 197 ezer 500 forint kárt okozott, amely nem térült meg.


 


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában