Vádemelés

2023.12.28. 06:30

Kifosztott egy padon alvó férfit a vádlott Battonyán

Kifosztás bűntette miatt emelt vádat a Battonyai Járási Ügyészség egy 22 éves, büntetlen előéletű, battonyai férfi ellen, aki egy padon alvó férfit szabadított meg a pénzétől.

Nyemcsok László

A védekezésre képtelen sértett nadrágjának hátsó zsebéből a pénztárcáját kiemelte

Forrás: Illusztráció

Fotó: shutterstock.com

Az ügyészség vádiratában próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetés kiszabására tett indítványt, valamint indítványozta azt is, hogy az okozott kár meg nem térült részére – mellyel a terhelt jogosulatlanul gazdagodott – a bíróság vagyonelkobzást rendeljen el.

A vádirat szerint a sértett idén szeptember 9-én, a délutáni, esti órákban egy battonyai sörözőben nagyobb mennyiségű szeszes italt fogyasztott, majd ittassága miatt az italbolt előtti padon ülve elaludt. A terhelt a késő esti órákban odament az italbolt előtt a padon mélyen alvó sértetthez, majd a védekezésre képtelen sértett nadrágjának hátsó zsebéből a pénztárcáját kiemelte, és abból elvett 120 ezer forint készpénzt.

A terhelt ezt követően a pénztárcát a sértett hátsó zsebébe visszatette, majd távozott a helyszínről. Az eltulajdonított készpénzből 55 ezer forintot ételre és alkoholra költött, míg 64 500 forintot lefoglaltak, tőle és visszaadták a sértettnek.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában