Vádemelés

2023.12.30. 15:19

Fűkaszával rontott a párnak a békéscsabai férfi

Felfegyverkezve elkövetett garázdaság bűntette és kisebb kárt okozó rongálás vétsége miatt emelt vádat a Békéscsabai Járási Ügyészség, mely vádiratában pénzbüntetés kiszabására és a bűncselekmény eszközéül használt fűkasza elkobzására tett indítványt egy 50 éves, büntetlen előéletű békéscsabai férfi ellen. A férfi egy működő fűkaszával zavarta el a számára kényelmetlen vendégeket.

dr. Nagy Szilvia

A férfi felemelte a fűkaszát, hogy a sértetteket megijessze, távozásra szólítsa fel.

Fotó: Illusztráció / Shutterstock

A Békés Vármegyei Főügyészségen elmondták, a terhelt augusztus 11-én, a délutáni órákban Békéscsabán, a Szarvasi úton, az utcán damilos fűkaszával füvet vágott. Közelében, az úton haladt el nagyobb értékű személygépkocsijával a sértett férfi, aki koppanó hangot hallott a járművén, ezért a közelben megállt. Az autóból az élettársa szállt ki, és miután megszemlélte az autót, a sértettel együtt nagyobb odafigyelésre hívta fel a terheltet. 

Ennek kölcsönös szitkozódás és hangoskodás letta vége, sőt, a terhelt a nála lévő, élet kioltására is alkalmas fűkaszával váratlanul a jármű és pár felé indult. Felemelte a fűkaszát, hogy a sértetteket megijessze, távozásra szorítsa. A történtek miatt a sértett rövid időre távozott a helyszínről, azonban felháborodva visszatért, a kocsiból vonta kérdőre a férfit. Ismét hangos szóváltás alakult ki, sőt a terhelt a kezében lévő, működő benzinmotoros fűkaszát a jármű lehúzott jobboldali első ablakán keresztül az utastérbe fordította. A kasza megrongálta az autó ablakának gumitömítését, s ezzel 50 ezer forintot meghaladó kárt okozott. 

A főügyészségen megállapították, hogy a férfi erőszakos és kihívóan közösségellenes magatartása alkalmas volt arra, hogy riadalmat, megbotránkozást keltsen.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában