Békés vármegye

2023.09.06. 09:46

Ezt is kifogták! Horgászatban lettek Európa-bajnokok a magyar rendőrök

Elhozta az aranyérmet a héttagú magyar küldöttség a a hétvégén Németországban rendőröknek szervezett horgász-Európa-bajnokságról. A csapattagok közül hárman készenléti rendőrök, ketten Jász-Nagykun-Szolnok vármegyeiek, illetve van egy budapesti és egy Bács-Kiskun vármegyei rendőr is. A megmérettetésen részt vett és 7. helyen zárt egy másik magyar csapat is, benne két Békés vármegyei rendőrrel – közölték a rendőrségen.

Licska Balázs

Forrás: police.hu

Az Elba folyó partján, a német Barby településen zajlott a 34. Rendőr Horgász Európa-bajnokság, amelyen a magyar rendőrség a Magyar Nemzeti Rendőr Horgász Válogatottal, valamint egy regionális csapattal, a KHESZ Rendőr Horgász Csapattal képviseltette magát, amelyben két Békés vármegyei is helyet kapott, Tóth Zoltán rendőr alezredes és Pelyák István rendőr őrnagy.

A versenyen hét nemzet – Anglia, Írország, Hollandia, Belgium, Lengyelország, Németország és Magyarország – 14 csapata mérte össze tudását, köztük hat nemzeti válogatott és nyolc regionális csapat. A szabályozatlan, gyors folyó számos kihívást tartogatott a leginkább tavi horgászathoz szokott versenyzőknek. Azonban a Magyar Nemzeti Rendőr Horgász Válogatottnak a négynapos felkészülés során sikerült olyan megoldást találnia, amelynek hála a legnehezebb körülmények között is tudtak kapást elérni és halat fogni. Így a siker sem maradt el – írták a police.hu oldalon.

Már az első napi rakós botos forduló után 19 ponttal az első helyen zártak, de a német és az ír csapat a nyomukban volt. A második napon a gyűrűs botok kerültek elő, és szerencsére a hazai csapatnak itt sem sikerült a magyarokat behoznia. Így a válogatottnak a két nap során szerzett 52 ponttal – a tavalyi hazai rendezésű Eb-n szerzett ezüstöt követően – sikerült megnyernie a versenyt. Így a héttagú csapat felállhatott a képzeletbeli dobogó legfelső fokára. A magyarok öröme felhőtlen volt, hiszen a befektetett munka meghozta jutalmát.

Az egyéni kategóriát tekintve az előző évhez hasonlóan ismét Tímár Károly szerepelt a legjobban a magyar csapatból, aki az előkelő 6. helyen végzett 7 ponttal. A regionális magyar csapat – benne a két Békés vármegyei rendőrrel – a 7. helyen zárta a megmérettetést.

Jövőre szintén kihívásokkal teli verseny vár a magyar válogatottra. A 2024-es Európa-bajnokságot Belgiumban, a Gent mellett található 14 méter mély – tengerjáró hajók számára szolgáló – hajózócsatornán rendezik meg.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában