Kék hírek

2023.07.23. 14:58

A vésztői páros telefonbiznisze a rács mögött végződött

Internetes csalással gyanúsítható vésztői férfiakat vettek őrizetbe a békési rendőrök. Egyikük telefonokat hirdetett, és előre utalással kérte a vételárat. Társa megadta ehhez a felesége bankszámlaszámát, de az arra érkező összegeket ő vette fel.

Nyemcsok László

Illusztráció

Fotó: Shutterstock

Deményné Tűri Zsanett, a Békés Vármegyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense hangsúlyozta, országszerte többeket megkárosított az a vésztői páros, akiket a napokban vett őrizetbe a Békési Rendőrkapitányság. Az egyik férfit július 13-án fogták el, a másikat négy nappal később. A gyanú szerint internetes csalással szerezhettek pénzt, egyikük hirdetett, társa pedig a felesége bankszámláján fogadta a beérkező összegek egy részét.

– A hirdető álnéven regisztrált az egyik népszerű közösségi oldalon, úgy kínált mobiltelefonokat – mondta el Tűri Zsanett. – Akadtak, akiknek a saját bankszámlaszámát adta meg, míg másoktól a társa feleségének a nevén lévő számlára kérte a pénzt. Több tízezer forint volt a készülékek ára, de azoknak, akikkel megegyezett, és előre fizettek is, semmit nem küldött, mert nincsenek is olyan telefonjai, amelyeket kínált.

A mobilok mellett egyszer meghirdette a játékkonzolját, amit egy budapesti nő akart megvenni. El is utalta a kialkudott vételárat, a csomagot azonban hiába várta, a hirdetőt pedig nem tudta elérni. A 22 éves férfi a nyomozás eddigi adatai szerint tíz bűncselekmény elkövetésével gyanúsítható, de valószínűleg ennél jóval több embert vert át.

A békési kapitányság csalás bűntett megalapozott gyanúja miatt indított eljárást ellene, valamint a bűnös úton szerzett pénz fogadásában neki segítő férfi ellen. A rendőrök vizsgálják, hogy az őrizettel végződő telefonbiznisznek hány károsultja van, a hirdetések révén mennyien utaltak pénzt a vésztői férfiaknak.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában