Nyereményjátékra hivatkoztak

2023.06.15. 14:39

Csabai szépkorút is kifosztott az autópályán elfogott trükkös páros

Trükkös kifosztók kerültek őrizetbe, a zalaegerszegi nyomozók országos koordináció keretében azonosították és fogták el a két gyanúsítottat, akik Békéscsabán is jártak.

Papp Gábor

Forrás: police.hu

A Zalaegerszegi Rendőrkapitányságon kifosztás gyanúja miatt indult nyomozás idén tavasszal. Az eljárás sikeres és eredményes lefolytatása érdekében pedig országos koordináció indult a sorozat-bűncselekmény elkövetőinek azonosításához.

A zalaegerszegi rendőrök kedden 12 óra 40 perckor az M1-es autópálya bábolnai pihenőjében vonták intézkedés alá a gyanúsítottakat. A két férfi egy órával korábban Sopronban fosztott ki egy idős asszonyt, aki késköszörülés szolgáltatás miatt engedte be lakásába az idegeneket, akik azonban több százezer forinttal távoztak a helyszínről.

A gyanú szerint a két elkövető 2023 áprilisában Pécsett jutott be egy idős nő lakásába, azt mondták neki, hogy ajándékot hoztak számára. Több mint egymillió forintot zsákmányoltak.

A férfiak májusban javítási munkálatokat ígértek egy gyanútlan áldozatuknak Zalaegerszegen, Békéscsabán pedig nyereményjáték ürügyén jutottak be egy szépkorú lakásába. Egyik helyről sem távoztak üres kézzel.

A nyomozók a 44 éves dalmandi B. Lászlót, és a 38 éves alapi R. Mihályt elfogásukat követően előállították a Zalaegerszegi Rendőrkapitányságra. A rendőrök mindkét férfit gyanúsítottként hallgatták ki kifosztás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt, majd őrizetbe vételüket követően kezdeményezték letartóztatásuk indítványozását.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában