Ügyészségi hírek

2023.05.21. 15:42

Kizsebelte vendégét a gyomaendrődi férfi

Kifosztás bűntette miatt emelt vádat a Szarvasi Járási Ügyészség egy 39 éves büntetett előéletű gyomaendrődi férfival szemben, aki a vendégét zsebelte ki.

P. G.

Illusztráció

Forrás: shutterstock.com

Fotó: Shutterstock

A férfi tavaly november 11-én áthívta vendégségbe magához egy régi ismerősét, és az esti órákban mindketten nagyobb mennyiségű szeszes italt fogyasztottak. Miután a vendégségbe hívott férfi erősen ittas állapotba került, a lakóház egyik szobájában lévő ágyon elaludt. Ezt megelőzően azonban maga mellé lerakta 38 ezer forint értékű mobiltelefonját, valamint 5300 forint készpénzt. Miután a férfi észlelte, hogy a sértett elaludt, az alvó – elvette a mobilját és a pénzét. A sértett éjfél után ébredt fel, és azonnal észrevette, hogy meglopták, ezért felelősségre vonta a házigazdát, aki azonban tagadta a bűncselekmény elkövetését. Mivel a férfi nem volt hajlandó a felszólítására az értékeit visszaadni, ezért a sértett hajnali 2 órakor egy utcai telefonfülkéből felhívta a rendőrséget, és intézkedést kért, majd annak befejezését követően távozott a helyszínről. 

A férfi mobiltelefont néhány nappal később 13 ezer forintért eladta egy gyomaendrődi lakosnak, aki nem tudott arról, hogy az általa megvásárolt dolog bűncselekmény elkövetéséből származik.

A férfi cselekményével a sértettnek összesen 43 ezer 300 forint összegű kárt okozott, amelyből a mobiltelefon lefoglalásával és a sértettnek történő kiadásával 38 ezer érték megtérült.

A járási ügyészség a férfi beismerése esetére mértékes indítványt is tartalmazó vádiratában arra tett indítványt, hogy a bíróság a férfit végrehajtandó börtönbüntetésre ítélje, tiltsa el a közügyek gyakorlásától, a telefonért kapott 13 ezer forint erejéig rendeljen el vele vagyonelkobzást, illetőleg kötelezze őt a polgári jogi igényt érvényesítő sértett részére okozott kár meg nem térült részének megtérítésére.


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában