Lezárt nyomozás

2023.05.16. 14:56

Tizenöt tonna sittet raktak le Békéscsaba határában

Engedély nélkül raktak le közel 15 tonna, főleg téglából álló törmeléket Békéscsaba határában.

L. B.

Forrás: police.hu

Felújítási, bontási munkákat végzett egy békéscsabai férfi a háza udvarán tavaly nyáron. A keletkezett építési törmelékkel azonban nem tudott mit kezdeni. Ezért megbízott egy szintén békéscsabai férfit azzal, hogy szállítsa el tőle. Egyik ismerősét pedig arra kérte, hogy mutassa meg a teherautó sofőrjének azt az üres, a város határában lévő telket, ahová leboríthatja a sittet. A földterület tulajdonosa viszont nem tudott erről, és engedélyt sem adott arra, hogy nála rakják le a hulladékot.

A teherautó vezetője három fordulóval összesen 11,5 köbméternyi törmeléket vitt el a 29 éves férfi udvaráról, aki elmondása szerint több mint 200 ezer forintot fizetett ezért. A közel 15 tonna, főleg téglából álló törmelékről egy szomszédja értesítette a telek tulajdonosát, aki bejelentést tett a rendőrségre.

A rendőrök hulladékgazdálkodás rendjének megsértése miatt a sitt tulajdonosa, a szállítást végző férfi, illetve a törmelék leborításánál közreműködő férfi ellen is büntetőeljárást indítottak. Az ügy iratait a napokban továbbították az ügyészségre.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában