Dévaványa

2023.05.16. 16:06

Baráti kocsikázásból lett büntetőeljárás

Baráti kocsikázásból lett büntetőeljárás Dévaványán. Egy ittasan, jogosítvány nélkül vezető, az ismerőse járgányával engedély nélkül elhajtó férfi ellen javasol most vádemelést a rendőrség – közölték a rendőrségen.

L. B.

Forrás: police.hu

Mint ismertették, két ismerős találkozott egymással tavaly októberben Dévaványára. A férfiak egyike ecsegfalvi, ő autóval érkezett a városba, és dévaványai társa, akinek soha sem volt jogosítványa, azt kérte tőle, hogy vezethesse a kocsiját.

Az autó tulajdonosa nem akart konfliktust, engedte volán mögé ülni, együtt kocsikáztak, közben az utas nézte, hogy a volán mögött ülő barátja vezetés közben sörözik. Végül megkérte a jogosítvány nélkül, ittasan vezető férfit, hogy álljon meg egy boltnál, majd, miután bevásárolt, szólt neki, hogy most már szálljon ki a vezetőülésből.

Ez nem történt meg, ráadásul a barátja, akit korábban el is tiltottak a járművezetéstől, mert máskor is vezetett engedély nélkül, elhajtott a kocsival. A vasútállomásnál állt meg, a rendőrök onnan állították elő.

A dévaványai férfi ellen ittas járművezetés, jármű önkényes elvétele, valamint az eltiltás hatálya alatti járművezetés miatt is büntetőeljárás indult. A rendőrök az ügy iratait a minap továbbították az ügyészségre. 

Az ecsegfalvi férfi ellen, aki engedte az ittas és jogosítvánnyal nem rendelkező ismerősét vezetni, járművezetés tiltott átengedése miatt szintén büntetőeljárás indult, ez jelenleg is folyamatban van.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában