Fél évet kapott

2023.05.25. 09:14

Kétszer is elvitte a medgyesi verandáról a nő táskáját

Lopás miatt ítéltek el jogerősen a járási ügyészség vádirata alapján a Battonyai Járásbíróságon minap tartott előkészítő ülésen egy 26 éves medgyesegyházi férfit. Az elkövető – aki más ügy miatt jelenleg is rács mögött van, jogerős szabadságvesztését tölti – hat hónap végrehajtandó börtönbüntetést kapott.

L. B.

Forrás: Shutterstock

A vádlott akkoriban munkahellyel és munkából származó rendszeres jövedelemmel nem rendelkezett. Bűnös úton kívánt pénzhez jutni, tetteit rendszeres haszonszerzésre törekedve követte el.

Tavaly, egy nyári éjszaka ittas állapotban a kerítésen keresztül bemászott egy 71 éves idős nő medgyesegyházi családi házának udvarába. A ház nyitott verandájáról elvitte a sértett bevásárlótáskáját, amelyben egy 5 ezer forint értékű mobiltelefon és egy pénztárca volt, benne 47 ezer forint készpénzzel. 

Néhány hét múlva, egy szintén nyári hajnalon és ugyancsak ittasan ismét bemászott ugyanannak a háznak az udvarába. A verandáról megint elvitte a sértett táskáját. Abban ezúttal két pénztárca volt összesen 29 ezer 500 forint készpénzzel, valamint kisebb értékű személyes használati tárgyakkal. 

A vádlott csaknem 90 ezer forint kárt okozott az idős nőnek, amely nem térült meg – közölték a vármegyei főügyészségen.

A férfit tavaly év elején szintén lopás és más bűncselekmények miatt a Battonyai Járásbíróság 1 év 9 hónap börtönbüntetésre ítélte, négy év próbaidőre felfüggesztve. A mostani lopásokat a próbaidő alatt követte el. Ezért a Battonyai Járásbíróság az újabb ítéletében – a hat hónap szabadságvesztés mellett – elrendelte az 1 év 9 hónap felfüggesztett börtönbüntetés végrehajtását is.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában