Közlekedésbiztonság

2023.04.08. 18:20

Húsvét miatt jelentősen nőhet a forgalom a Békés vármegyei utakon is

Jelentősen nőhet a forgalom az ország területén a húsvéti ünnepek alatt – figyelmeztetett a rendőrség. A police.hu oldalon közzétett közleményben azt kérték az autósoktól, hogy vezessenek óvatosan, tartsák be a közlekedési szabályokat: azaz használják a biztonsági övet, mivel kötelező, illetve ne fogyasszanak szeszes italt, ha volán mögé ülnek. Ugyanis az, aki ittasan járművet vezet, elfogadhatatlan kockázatot vállal és mások életét is veszélyezteti.

Beol.hu

Fotó: Shutterstock illusztráció

Hozzátették, hogy a húsvéti ünnepek alatt az európai iskolai szünetek, valamint a szabadságukra hazatérő vendégmunkások miatt jelentős tranzitforgalom – megnövekedett várakozási idő – várható a határátkelőhelyeken is. Indulás előtt érdemes meggyőződni arról, hogy a határátlépéshez szükséges, érvényes személyi és járműokmányokkal rendelkeznek-e.

A rendőrség kéri, hogy az autópálya-határátkelőhelyeket fokozott óvatossággal közelítsék meg az utazók, hiszen az M5-ös és az M43-as autópályákon erős forgalom alakulhat ki, ezért kellő körültekintés szükséges. 

A határátkelőhelyek nyitva tartásáról és az ott várható várakozási időkről a http://www.police.hu/hirek-es-informaciok/hatarinfo oldalon, valamint a Rendőrségi Útinformációs Rendszer (Rutin) mobil applikáció segítségével tájékozódhatnak.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában