Csalók

2023.04.05. 18:10

A török földrengés áldozatainak kiadva magukat fosztottak ki időseket Gyulán

Az ismeretlen vagy ismeretlenek szőnyegajándékozás ürügyével jutottak be a házakba, a rendőrség mindenkit figyelmeztet, legyen óvatos.

P. G.

Ha beengedték őket a házba, követelték a pénzt

Forrás: Shutterstock

A Gyulai Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya eljárást folytat kifosztás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt.
A rendelkezésre álló adatok szerint Gyulán, egy világos színű gépjárművel közlekedő ismeretlen vagy ismeretlenek idős embereket szólítottak le az utcán azzal az ürüggyel, hogy Törökországból származó, földrengéskárosultak, és a náluk lévő szőnyegeket ajándékba adják. Ha a megszólított emberek beengedték őket a házukba, lakásukba, odaadtak nekik több szőnyeget és kérték, hogy fizessék ki azokat. Addig, amíg az idős kora miatt védekezésre képtelen ember nem fizetett, nem mentek el, agresszíven viselkedtek azért, hogy a pénzt megkapják.

A rendőrség arra kér mindenkit, hogy az ilyen és ehhez hasonló ürüggyel az utcán járókelőket leszólító idegenekkel ne álljanak szóba, illetve ha tudják, jegyezzék meg, hogy néznek ki, milyen rendszámú autóval közlekednek, és a 112-es segélyhívón sürgősen értesítsék a Gyulai Rendőrkapitányságot.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában