Vádemelés

2023.03.07. 09:57

Szándékosan lőtte arcon sógorát egy dobozi férfi

Súlyos testi sértés bűntettének kísérlete miatt emelt vádat a Gyulai Járási Ügyészség egy 50 éves, büntetlen előéletű, dobozi férfi ellen, aki egy gáz-riasztó fegyverrel szándékosan arcon lőtte a sógorát.

Nyemcsok László

Fotó: Shutterstock illusztráció

Az ügyészség vádirata szerint a terhelt és sógora között a cselekmény elkövetését megelőzően ismeretlen családi okból konfliktus, nézeteltérés alakult ki. A sértett férfi tavaly június 16-án a délutáni órákban az egyik sarkadi autómosónál tartózkodott, amikor ott megjelent a vádlott fia az általa vezetett gépkocsival.

Amikor meglátta a sógorát, lehúzta a kocsi ablakát, a kezével fenyegetően intett, majd azt kiabálta a sértettnek, hogy „Várjál!”, ezt követően kiszállt a gépkocsiból.

Ekkor már ott volt a kezében az engedéllyel tartott, forgótáras rendszerű, török gyártmányú gáz-riasztó fegyvere. Elindult a sértett felé, miközben a gáz-riasztó fegyvert végig a sértettre fogta, és azt kiabálta „Fejbe lőlek!”, majd mintegy 40 cm távolságból a sértett arcát célozva rálőtt a sértettre. 

Ezt követően a terhelt visszaült a gépkocsiba és elhagyta a helyszínt.

A sértett a lövés következtében nyolc napon belül gyógyuló, zúzódásos sérülést szenvedett.  Amennyiben azonban a lövés a sértett szemét találja el, az súlyosabb, nyolc napon túl gyógyuló szemsérülést okozott volna. A súlyosabb sérülés elmaradása kizárólag a véletlennek volt köszönhető.

A járási ügyészség a terhelt beismerése esetére mértékes indítványt is tartalmazó vádiratában arra tett indítványt, hogy a bíróság a férfit próbaidőre felfüggesztett börtönre ítélje, kobozza el tőle a bűncselekmény eszközeként használt gáz-riasztó fegyvert, és az ahhoz tartozó hat töltényt, valamint kötelezze őt a nyomozás során felmerült, közel 270 ezer forintot kitevő bűnügyi költség megfizetésére.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában