Különös esetek

2023.01.01. 13:04

A négyes számnak két bűncsekményben is jelentősége volt

Különleges, meghökkentő, egyedi esetei 2022-ben is voltak megyénk rendőreinek. Sorozatunk hatodik részéből azt is megtudhatják, hogy a rendőrök Gyomaendrődön négy lopás után fogtak el három férfit, Békéscsabán, a Tompa utcában pedig szeptemberben egy éjszaka 14 kocsiról lopta le egy biciklis fiú a visszapillantó tükröt.

Ny. L.

Fotó: police.hu

Gyomaendrődön 2022. január közepétől március közepéig négy hasonló bűncselekmény történt. Udvarokból és egy telephelyről tűnt el egy-egy régi típusú segédmotor-kerékpár. Mindegyik ugyanolyan, Simson márkájú volt. A városi rendőrőrs rendőrei a bejelentések után gyűjtötték és elemezték az információkat, gyanították, hogy ugyanazok az emberek járhattak minden helyszínen. 

Munkájuk eredménnyel járt, a negyedik lopás után megszakították a sorozatot, elfogták azt a három férfit, akik a gyanú szerint a különböző helyekről elvitték a kétkerekűket. Párban jártak lopni, egyikük figyelt, a másik eltolta a járgányt. Nem volt nehéz dolguk, mert nyitott kapukat találtak, illetve akadt olyan hely is, ahol benne volt az ajtóban a kulcs. A megszerzett motorokat odaadták egyikük testvérének, aki értékesítette azokat.

A négyes számnak egy békéscsabai ügyben is nagy jelentősége van, hiszen mindössze ennyi órára volt szükségük a rendőröknek a felderítéshez.

Békéscsabán, a Tompa utcában szeptemberben egy éjszaka 14 kocsiról lopták le a visszapillantó tükröt. Miután a történtekről bejelentés érkezett, a rendőrök négy óra alatt azonosították az autók mellett elkerekező kerékpárost. A 15 éves fiúnál 20 tükröt találtak.

Szintén szeptemberben a szeghalmi rendőröknek is volt egy kisebb sorozatuk, rövid idő alatt három bicikli tűnt el. Szeghalmon szeptember 21-én délután egy társasház elől vitték el egy férfi letámasztott kerékpárját, illetve másnap egy másik kerékpárt is elloptak a városban. Emellett Körösladányban szeptember 21-én késő este egy italmérőhely elől tűnt el egy kétkerekű. Egyik sem volt lezárva. 

A rendőrök mindhárom lopást gyorsan felderítették, szeptember 22-én előállították a körösladányi, illetve a szeghalmi lopások gyanúsítottját is. Szeghalmon ugyanaz a férfi vitte el mindkét kerékpárt. Amikor az elsőről leesett a lánc, és nem tudott vele továbbmenni, akkor vette magához a másikat. A kerékpárokat a rendőrök lefoglalták.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában