Különös esetek

2022.12.31. 19:36

Nem vették be, hogy más ragasztgatta össze a rendszámtábláját

Különleges, meghökkentő, egyedi esetei 2022-ben is voltak megyénk rendőreinek. Sorozatunk ötödik részéből azt is megtudhatják, miért húzott maga után autót egy férfi, miért ült át a gyanú szerint másik ülésre gyorsan a sofőr. Az is kiderül, miért az ajtó és a szekrény között bújt el egy elítélt férfi.

Januárban Sarkadon egy szolgálaton kívüli rendőr arra figyelt fel, hogy egy férfi maga után húz egy autót. Hívta a szolgálatban lévő kollégáit, akik igazoltatták az erős embert. A 43 éves férfi többször ellentmondásba keveredett. Olyat is állított a rendőröknek, hogy a járművet megvette, de erről nem volt papírja, és az eladót sem tudta megnevezni. Végül elismerte, hogy Sarkadon, egy lakatlan ház udvaráról lopta el a forgalomból kivont személygépkocsit. Közben a rendőröknek az autó tulajdonosának egyik rokona is elmondta, hogy senkinek nem adták el az autót, így a férfi ellen büntetőeljárást indult.

Egy testi sértésért és garázdaságért elítélt férfit akartak elfogni a rendőrök 2022 áprilisában Békéscsabán. A Békés Megyei Rendőr-főkapitányság Közterületi Támogató Alosztályának egysége a békéscsabai kapitányság nyomozóitól kapott információk alapján 5 óra 30 perckor meg is jelent a férfi házánál. Többször felszólították, hogy jöjjön ki, de ezt nem tette meg. Egy nő nyitotta ki az ajtót, aki azt állította, hogy a férfi nincs otthon. Aztán kiderült, dehogy nincs. A rendőrök ugyanis átkutatták a ház helyiségeit és az egyik szobában, az ajtó és a szekrény között megtalálták a rejtőzködő elítéltet.

 

Annak a pénznek egy része is meglett, ami Szeghalmon járt be 2022 szeptemberében egy elég kalandos utat. A 140 ezer forint egy tárcában volt, és tulajdonosa ott felejtette egy lottózóban. Az eladó úgy emlékezett, hogy egy nő hagyta ott. Ismerte őt, fel is hívta telefonon, hogy menjen vissza a tárcájáért. A nő az élettársát küldte vissza, aki bár tudta, hogy nem ők hagyták ott, átvette és elvitte. Összesen 140 ezer forint volt benne, a pár 120 ezret ki is vett belőle, majd visszavitték a pénztárcát a lottózóba azzal, hogy nem az övéké. Miután az elveszett tárca visszajutott a tulajdonosához, kiderült, hogy lopás történt. A szeghalmi kapitányság rendőrei az élettársak lakásán kutatást tartottak, a pénz egy részét megtalálták náluk, lefoglalták és visszaadták a tulajdonosnak.

Szarvason is akadt olyan, aki a rendőrök megtévesztésével próbálkozott. Egy férfi, akit februárban igazoltattak a rendőrök, azt állította, hogy nem tudja, ki ragasztgatta össze a kocsija rendszámtábláját. A holland hatósági jelzést úgy alakították át, hogy a bal oldalán lévő kék mezőben a kiadó állam jelzésénél az N és L betűk azonos színű matricával ragasztották le. Azért, hogy az országjelzés H-nak, tehát magyarnak látszódjon. A 19 éves békéscsabai férfi kihallgatásán azt mondta, hogy az ellenőrzés előtt valaki a házuk előtt összekarcolta az autót, szerinte akkor cserélhették ki a rendszámtábláját is, amit ő nem vett észre. Ez azonban nem bizonyult igaznak, így a fiatalember nem tudott kibújni a felelősség alól.

A szarvasi rendőröknek van egy másik különös történetük is 2022-ből. Júniusban a 46-os főúton, Gyomaendrőd és Mezőtúr között tartottak ellenőrzést, és egy autó nem állt meg a jelzésükre. Utánafordultak, erre a kocsi jó száz méter megtételét követően mégis megállt. Ketten ültek benne, egy nő és egy férfi.

Az egyenruhások jól látták, hogy a férfi vezetett, de ő gyorsan átült a hátsó ülésre. A rendőrök kérdőre vonták a párt, és mindketten azt állították, hogy a kocsit egy másik férfi vezette, de amikor meglátta, hogy ellenőrzés van, megállt, kiugrott az autóból és elszaladt. A rendőrök hiába mondták nekik, hogy jól látták: ilyen nem történt, senki más nem volt ott, nem szállt ki a kocsiból, az a férfi vezetett, aki átült a hátsó ülésre. Jó oka erre, hogy nem volt jogosítványa, és el akarta kerülni, hogy emiatt felelősségre vonják. A rendőrautó kamerája is rögzítette a megállítást és az utána történteket, egyértelmű, hogy nem szaladt el onnan senki.

A férfi és a nő azonban nem tágít, tartják magukat ahhoz, hogy volt ott még valaki. A Jász-Nagykun-Szolnok megyei férfi ellen egyébként más városban is indult eljárás, mert ott is jogosítvány nélkül vezetett.

Különös Békés megyei rendőri sztorikat ITT is olvashat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában