Testvérgyilkosság

2022.05.13. 11:16

Hangos veszekedések előzték meg a szarvasi halálos késelést

Megrázta a szarvasiakat a testvérgyilkosság híre. Hírportálunk a helyszínen megtudta, a családi ház sokszor volt hangos vitáktól, tehát a két férfi nem először került egymással összetűzésbe.

V. E.

Illusztráció: Shutterstock

Leszúrta testvérét egy 48 éves férfi csütörtök este Szarvason – derült ki a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság péntek reggeli közleményéből. Részletezték, hogy a két férfi együtt italozott, miközben szóváltásba keveredtek egymással. A vita tettlegességig fajult, amikor a férfi késsel támadt bátyjára és megszúrta őt. Az 53 éves férfi életét vesztette, öccsét pedig a 21 óra 18 perckor érkezett bejelentés után a rendőrök a helyszínen elfogták és előállították. A késelő testvért a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztálya emberölés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt őrizetbe vette.

A környékre érkezve péntek reggel mindenhol a csütörtök esti tragédiáról lehetett hallani, az emberek adták tovább egymásnak a hírt, és próbálták megfejteni, hogy miért fajulhatott idáig a testvérpár veszekedése. Egy nő kérdésünkre így fogalmazott: ez egy meglehetősen zárkózott környék, ahol mindenki ismer mindenkit, így már kora reggel hallani lehetett a történtekről. Elmondta, a testvérek édesanyjukkal éltek a házban, ahonnan gyakran hangos vitát hallottak. Hol a fivérek szólalkoztak össze egymással, hol pedig édesanyjukkal nem találták meg a hangot. Ugyanakkor az fel sem merült a környékbeli lakókban, hogy ezek a viták egyszer gyilkosságig fajulnak.

Egy, az emberölés helyszínétől néhány utcára lévő italozóhelyen is a testvérek tragédiája volt a téma, már a reggeli órákban. Az ott éppen beszélgető három férfitól megtudtuk, a testvérpár egyszerű életet élt, közmunkások voltak és gyakran fogyasztottak alkoholt. Italozás közben pedig sokszor összevesztek, ami köztudott volt róluk. Azt is elárulták, hogy a fiatalabb, bátyja életét kioltó testvér megfordult olykor az italozóban, az elhunyttal viszont nem találkoztak ott korábban. Kiderült, összesen hárman voltak testvérek, de a környékbeliek úgy tudják, ketten laktak édesanyjukkal a gyilkosság helyszínén, aki iránt sajnálatukat fejezték ki. A tragédiát értelmetlennek nevezték: az egyik férfi élete felénél elhunyt, testvére pedig a rendőrségen felel tettéért.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában