Vádemelés

2021.12.11. 08:28

Kilométer-számlálóval trükközött egy autókereskedő Mezőkovácsházán

Gépjármű kilométer-számláló műszer által jelzett érték meghamisításának vétsége miatt emelt vádat a Battonyai Járási Ügyészség és vádiratában közérdekű munka büntetés kiszabására tett indítványt egy 26 éves büntetett előéletű dejtári férfi ellen, aki autókereskedőként úgy adott el egy személygépkocsit, hogy meghamisította a futásteljesítményét.

beol.hu

/Fotó: Shutterstock illusztráció/

Fotó: Shutterstock

A férfi egyéni vállalkozóként személygépkocsik adásvételével foglalkozott. 2017. április 10-én megvásárolt egy személygépkocsit, amelynek a kilométer-számlálóműszere a vásárláskor 395.762 kilométert jelzett. Mivel a gépkocsi futásteljesítménye rendkívül magas volt, a férfi elhatározta, hogy azt megváltoztatja azért, hogy a gépkocsit a valósnál kevesebbet futottnak és ezért jobb állapotban lévőnek láttassa, így azt több pénzért tudja eladni. Ennek érdekében a férfi mezőkovácsházi telephelyén a gépkocsi műszere által jelzett értéket megváltoztatta, így az a valós 395.762 km helyett a továbbiakban 186.500 km-t jelzett, majd a gépkocsit úgy adta el – tájékoztatott a megyei főügyészség.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában