többszörös visszaeső

2021.04.20. 12:39

Ököllel tartotta vissza a nőket a szeghalmi férfi

A férfi nem akarta elengedni a nála vendégeskedő nőket, még öngyilkossággal is fenyegetőzött.

P. G.

Forrás: Shutterstock illusztráció

Fotó: Shutterstock

A Szeghalmi Járásbíróság két rendbeli személyi szabadság megsértésének bűntette és könnyű testi sértés bűntette miatt kezdeményezte egy 55 éves többszörösen büntetett előéletű, erőszakos többszörös visszaesőnek minősülő szeghalmi férfi letartóztatását.

Még február 24-én a délutáni óráktól kezdődően az italozó életmódot folytató férfinél vendégeskedett egyik nőismerőse, aki másnap, mielőtt elindult volna haza, fel akarta hívni egy ismerősét, hogy menjen érte. A férfi kikapta a telefont a kezéből és nem adta vissza; közölte vele, hogy nem mehet el, majd többször letaszította a sértettet az ágyra, hogy maradásra kényszerítse. A nő a férfi farzsebéből kivette a telefonját, hogy taxit hívjon, illetőleg kérte a taxist, hogy hívja a rendőröket. A férfi ismét elvette a telefont, dulakodni kezdtek, amelynek során lelökte a nőt az ágyra, megszorította a nyakát, befogta a száját, hogy ne tudjon beszélni.

A sértett sírt, közben a férfi azt fontolgatta, hogy a házban levő gázpalackot felrobbantja, de végül egy kötéllel elhagyta a házat azzal, hogy öngyilkos lesz, az ajtót pedig bezárta, hogy a nő ne tudjon távozni, és a telefont is magával vitte. A nő kitörte az ablakot, hogy ott szökjön meg, de a férfi berúgta az ajtót, a nőt pedig a falhoz lökte, és megdobálta különféle lomokkal. Ennek a rendőrök kiérkezése vetett véget.

A férfi néhány napja április 12-én az esti órákban lakóhelyén két férfi és egy másik nő társaságában bográcsozott és italozott. 21 óra utáni időben a nő közölte, hogy indul haza, mert a gyógyszerét is be kell vennie. A férfi felajánlotta, hogy ő majd elhozza a gyógyszert, de a nő visszautasította, emiatt a terhelt indulatossá vált, nem akarta a sértettet elengedni, hajánál fogva visszarántotta, úgy, hogy a sértett az ágyra esett.

Ezt követően a férfi több alkalommal is bántalmazta: lelökte az ágyról, nem engedte felkelni, megrángatta a haját, ököllel megütötte az arcán, csavargatta a csuklóját és vízzel is lelocsolta, illetőleg azt is közölte vele, hogy amennyiben el mer menni, akkor felköti a kutyáját. A sértettnek ennek ellenére sikerült kiszöknie a házból, és a kerékpárját tolva elindult a földúton miközben segítségért kiabált. Ekkor a terhelt utolérte, ellökte, megfogta a nyakát, majd a kezénél fogva ráncigálta vissza a lakóhelye felé. Egy motorral arra járó férfi nyújtott segítséget végül a nőnek.

A kényszerintézkedést a bűnismétlés fokozott veszélye miatt kezdeményezték, illetőleg attól is alappal lehetett tartani, hogy a férfi szabadlábra kerülése esetén a tanúk befolyásolásával, megfélemlítésével a bizonyítási eljárás eredményét veszélyeztetné vagy arra törekedne. A Békéscsabai Járásbíróság nyomozási bírája az ügyészség indítványával egyetértve a terhelt letartóztatását egy hónapra elrendelte.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában