álprofil

2021.02.17. 15:05

Harmincnál is több embernek okozott kárt a kiskunhalasi csalópáros

Bűnszövetségben, üzletszerűen elkövetett, kárt okozó csalás miatt nyújtott be letartóztatási indítványt a csabai járásbírósághoz a szarvasi ügyészség egy 30 éves, büntetett előéletű kiskunhalasi nő és társa, egy büntetlen előéletű 32 éves kiskunhalasi férfi ellen.

V. E.

Forrás: shutterstock.com

Fotó: Shutterstock

A páros 2020 őszétől egy közösségi oldal adásvételi csoportjaiban hirdetéseket adott fel, amikben olyan termékeket kínáltak eladásra, melyekkel nem rendelkeztek.

Előbb saját nevükben árultak, majd a lebukás elkerülése céljából álprofilokat hoztak létre, a termékek fotóit pedig más felhasználók hirdetéseiből szerezték.

Miután az érdeklődők vételárat előre átutalták bankszámláikra, a termékeket nem küldték el és a pénzt sem utalták vissza. Így fejenként 50 ezer forint alatti kárt okoztak.

Egyelőre harminckét személy sérelmére elkövetett csalással gyanúsítják őket, de folyamatban van még több mint 200 sértett azonosítása. A bűncselekmény elkövetésében nemcsak a pár, de más személyek is részt vettek, akik személyazonosságának megállapítása szintén folyamatban van.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában