kék hírek

2020.11.30. 08:03

Súlyosabb büntetést kaphat a gyomaendrődi férfi

A Szegedi Fellebbviteli Főügyészség az elsőfokú ítélet megváltoztatását indítványozta azzal a Békés megyei elkövetővel szemben, akit a Gyulai Törvényszék jelentős mennyiségű kábítószerre elkövetett kábítószer-kereskedelem bűntette miatt nem jogerősen 10 év fegyházban végrehajtandó szabadságvesztésre ítélt.

Forrás: shutterstock.com

Az elsőfokú ítélet szerint a többszörösen büntetett előéletű gyomaendrődi férfi mintegy két éven keresztül rendszeres haszonszerzésre törekedve különböző fajtájú kábítószert szerzett be és értékesített különböző személyeknek Békés megye területén – olvasható a Szegedi Fellebbviteli Főügyészség sajtóközleményében.

Az elsőfokú ítélettel szemben az ügyészség a kiszabott büntetés lényeges súlyosítása, míg a férfi és védője eltérő minősítés és enyhébb büntetés kiszabása végett jelentett be fellebbezést. A Szegedi Fellebbviteli Főügyészség mint másodfokon eljáró ügyészség fenntartotta a büntetés súlyosítására irányuló ügyészségi fellebbezést, míg a védelmi fellebbezéseket alaptalannak ítélte, melyre tekintettel az elsőfokú ítélet megváltoztatására és a férfival szemben kiszabott szabadságvesztés súlyosítására tett indítványt.

Az eljárás a Szegedi Ítélőtábla előtt folytatódik.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában