Tisza Párt

2024.05.26. 09:46

Közös képen Magyar Péter és gyulai segítője, akit állítása szerint nem ismer

Bár Magyar Péter azt állítja, nem ismeri pénzhamisítási botrányba keveredett gyulai szervezőjét, mégis együtt fotózkodott vele a Tisza Párt megyei koordinátorainak első országos találkozóján – hívta fel a figyelmet vasárnapi cikkében a Mandiner.

Beol.hu

Mint írják, a szóban forgó kép a Magyar Péter nevével fémjelzett Tisza Párt megyei koordinátorainak első országos találkozóján készült. A fotót itt tudja megnézni.

magyar péter, strausz róbert,
Magyar Péter azt állítja, nem ismeri Strauszt, pedig közös kép is készült róluk a Tisza Párt megyei koordinátorainak találkozóján. Fotó: MTI

 „Érdekesség, hogy Magyar Péter úgy pózolt vele az eseményen, s ezek szerint megyei koordinátorként is számíthat rá, hogy egy cikkünk alá beszúrt kommentje alapján nem tudja, hogy ki ő” – olvasható a Mandiner cikkében.

Strausz Róberttel cikksorozatban foglalkozott az elmúlt a napokban a közéleti portál. Mint megírták, 2022 végén egy DK-s rendezvényen tűnt fel Strausz. Emlékeztetnek arra is, hogy Magyar Péter rajongója még a '90-es években azt állította, hogy ő nem más, mint Johann Strauss világhírű zeneszerző egyik leszármazottja. A gyulai férfi egy, 1999 végén adott lapinterjújában arról beszélt, bosszúból betört a gyulai művelődési házba és könyvtárba, mert azok nem hirdették meg a koncertjeit. 

Magyar Péter gyulai segítője pénzhamisítási ügybe is keveredett, a Szegedi Ítélőtáblán elítélték. Tagadta, hogy valaha is követett el bűncselekményt, az állította, perújítással felmentették. A Mandiner megkereste, hogy megismerje állítólagos felmentésének pontos körülményeit. Strausz írásban ezt válaszolta a portálnak:

Soha nem követtem el bűncselekményt, soha nem szerepeltem a bűntettesek nyilvántartásában, és soha nem törtem be sehova.

Továbbá válaszlevelében azt is írta, hogy DK-aktivista sem volt soha és Magyar Péternek sem volt nagyobb segítője az országjárása során, mint bárki más az országban. Azt is leírta, hogy nincsenek politikusi céljai.

Visszalépett a jelöltségtől

Strausz Róbert a Magyarországi Régiókért Egyesület (Marég) gyulai jelöltjeként szerepelt a június 9-ei önkormányzati választáson a szervezet kompenzációs listáján. Ez azért érdekes, mert a Marég elsőre civilnek tűnik, de – a Mandiner információi szerint – közel sem független a Magyar Péter alelnökölte Tisztelet és Szabadság Párttól (Tisza Párt). Strausz a Mandinernek telefonon azt mondta, visszalépett a jelöltségtől, ezt a valasztas.hu oldal adatai is tükrözik, törölték az indulását.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában