haditorna

2024.05.26. 09:01

Kúszófolyosó, szennyezett terep is volt az orosházi haditornán - videóval

Bajtársi haditornát rendezett szombaton a Magyar Tartalékosok Szövetsége Békés Vármegye, Orosháza Városi Szervezete. Szentetornyán a közösségi ház épülete, lőtere és az udvara is megtelt versengő lányokkal, fiúkkal. Idén tíz csapat nevezett.

Csete Ilona

Az orosházi helyszínre a tíz nevező oktatási intézményből 9 érkezett meg. Hat állomáshelyen két korosztály: általános és középiskolás vetélkedett. Orosháza-Szentetornyán a közösségi ház már jól ismert terep, hogy összemérje felkészültségét az ifjúság lövészetben, gránáthajításban, a kúszófolyosóban való gyorsaságban, vagy a szennyezett terepszakasz leküzdésében. Elméleti ismeretekből is számot kellett adniuk, sőt, gépfegyver szerelése is feladatuk volt.

A kúszófolyosó is egyik állomása volt a versenynek. A szerző felvétele

A főszervező, Antal László, a MATASZ Orosházi Szervezetének a vezetője volt, aki a honvédelem ügye érdekében sok-sok éve végzi munkáját és házigazdaként irányítja évek óta ezt a versenyt.

Eredmények középiskolák kategóriában: 1. Békéscsabai Szakképzési Centrum Györgyi Albert Technikum és Kollégium, 2. Gál Ferenc Egyetem Technikum, Szakképző Iskola Gimnázium és Kollégium, 3. Székács József Evangélikus 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában