Szentetornya

2023.05.27. 15:25

Haditorna: gépfegyver, kúszófolyosó, gázálarc tette próbára a fiatalokat - galériával, videóval

Kúszófolyosó, gépfegyver szét- és összeszerelése, lövészet, gránáthajítás is szerepelt az idei, térségi haditorna megoldandó feladatai között. Tizenkét csapat jelent meg szombaton reggel Orosháza-Szentetornyán, hogy összemérje felkészültségét.

Cs. I.

A kúszófolyosón a négy versenyző időeredményét mérték

Fotó: A szerző felvétele

Bajtársi haditornát rendezett szombaton a Magyar Tartalékosok Szövetsége Békés Vármegye, Orosháza Városi Szervezete. Az orosházi járáson kívüli oktatási intézményekből is érkeztek nevezők, összesen 12 csapat vetélkedett két korosztályban (általános és középiskola).

Szentetornyán a közösségi ház épülete, lőtere és az udvara is megtelt versengő lányokkal, fiúkkal. Összemérhették felkészültségüket kézigránát dobásában (gyakorlógránáttal), lövészetben, a kúszófolyosó leküzdésében, szennyezett terepszakaszon gázálarcban, AMD-65 típusú gépfegyver bemutatását követően, a gépfegyver részleges szét- és összeszerelésében, valamint történelmi teszt kitöltésében.

A menetlevelek kiértékelése után az alábbi eredmények születtek általános iskolások között: 1. Békéssámson, 2. Orosháza (Székács iskola), 3. Orosháza (Eötvös iskola). Középiskolák: 1. Szeghalom, 2. Battonya, 3. Békés.

A versenyen emléklapot kapott minden résztvevő, az első három csapatnak oklevelet és serleget adtak át.

Antal László, a MATASZ orosházi elnöke a helyszínen elmondta, az állomáshelyeken remekül és fegyelmezetten helytálltak a fiatalok. Örömének adott hangot, hogy a vármegye számos településéről érkeztek csapatok. Az a célja a haditornának, hogy akár a pályaválasztásban is iránymutatást adjon; valamint gyarapodjanak a fiatalok honvédelmi ismeretei.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában