Békéscsaba

2020.01.30. 10:33

Telefonon szidalmazta az ügyeletes rendőrt, vádat emeltek ellene

A Békéscsabai Járási Ügyészség becsületsértés vétsége miatt emelt vádat egy 37 éves büntetlen előéletű debreceni férfi ellen és vádiratában arra tett indítványt, hogy a bíróság a cselekményét beismerő terhelttel szemben tárgyalás mellőzésével meghozott végzésével pénzbüntetést szabjon ki.

Illusztráció: Shutterstock

A férfi 2018. október 23-ára virradó éjszaka barátnője társaságában Békéscsabán, a Kolbászfesztiválon szórakozott, amelynek során ittas állapotban megzavarta a rendezvényt, ezért a biztonsági szolgálat tagjai távozásra szólították fel, majd – miután a felszólításnak nem tett eleget – kivezették a rendezvényről.

Illusztráció: Shutterstock

A férfi a történtek miatt 0 óra 20 perc körül felhívta a rendőrségi ügyeletet és az ügyeletes rendőrt szitkozódás, szidalmazás kíséretében a munkakörének ellátása kapcsán a becsület csorbítására alkalmas kijelentésekkel is illette. A Békés Megyei Rendőr-főkapitányság Rendészeti Igazgatóság Tevékenység-irányítási Központjában főügyeletes beosztásban, címzetes rendőrőrnagy rendfokozatban dolgozó sértett a cselekmény elkövetésének idején hivatalos személynek minősült – tájékoztatott közleményében a Békés Megyei Főügyészség.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában